torstai 21. heinäkuuta 2016

Asuntomessujen suosikki

Vitsit, mitä taloja asuntomessuilla! Oli kyllä juuri sitä,  mitä messuilta odottaakin: paljon ideoita, lähes joka kohteessa toistuvia muoti-ilmiöitä  (Miten niin pihaporeet in?) ja sitten ne pari uskomattoman upeaa kohdetta.


Meitä puunhalaajiakin oli alueella muistettu
Minä tunnistin suosikkini heti. Riihi. Kaikki palaset vain olivat kohdallaan. Luonnonläheinen hirsitalo, jossa sopivasti ylellisyyttä ja niin sanotusti fengsuit kohdillaan. Upealla paikalla järvinäkymällä. Persoonalliset altaat pihalla. Kuulin, että altaista tehtäisiin suihkulähteet, mutta minun mielestäni olivat tosi kivat näin Zen -henkisinäkin. Jokainenhan katsoo ympäristöään omasta lähtökohdastaan ja minuun on juurtunut steinerpedagogiikasta tuttu kauneuskäsitys. Opiskeluissa on aina painotettu laatua oli se sitten kyseessä ympäristö, taiteentekeminen lasten kanssa tai vaikka ruoka. Tämän talon ratkaisuista löysin myös yhtäläisyyttä siihen, mikä sopii steinerpedagoiseen käsitykseen laadusta. Erityisesti portaiden muotokieli ja talon materiaalivalinnat puhuttelivat tästäkin näkökulmasta.

Portaat näkyivät kauniisti ikkunasta ulos
Huomasin, että talo oli tehty koko perhettä varten.  Mielestäni lapset oli ihanasti otettu huomioon. En nyt tarkoita junarataa olohuoneen lattialla vaan kaikesta tuli sellainen tunne, että lapset kuuluvat taloon yhtä paljon kuin aikuisetkin. Latenhuone oli yhtä huolella sisustettu kuin muutkin tilat. Sieltä oli käynti omalle terassille, jossa oli hauska leikkitila. Yleensä tällainen ylellisyys suodaan vain vanhemmille. Pihalla olevat altaat ihan kutsuivat pieniä kahlaamaan. Mikko sanoi myös, että yhtä hyvin hän näkee kymmenvuotiaan siellä kellumassa uimapatjalla. Takapihan patiolla oli hiekkalaatikko hienosti keskeisellä paikalla eikä missään tontin nurkassa piilossa. Näin päiväkodin tätsyn roolissa minua aina ilahduttaa huomata, että lapset ovat etusijalla. Sinänsä hauskaa että Mikon mielestä talo oli hyvä senkin takia, että lasten lennettyä pesästä pohjaratkaisu on käytännöllinen kahden aikuisen tarpeisiin. Totta tuokin.

Yläkerran olohuone

Lastenhuone
Takapihan allas
Ja sitten ne portaat. Todella upeat. Niinkuin taideteos. Portaat ovat lähes aina hankalat. En muista koskaan mitenkään erityisesti pitäneeni mistään rappusista (lukuunottamatta hulppeita taidemuseoita) ja toden puhuakseni en todellakaan tiedä millaiset portaat meille aurinkotaloon saadaan. Aiheesta meinasikin tulla pienimuotoinen kärhämä Riihen rappusilla. Taisin ehdottaa Mikolle, että tehdään meille samanlaiset.  Ja Mikko taisi muistuttaa elämän realiteeteista tilan koon suhteen ja minä taisin sitten syyttää negatiivisuudesta.Mutta jos oikein haluaa, niin kyllähän Östiksellekin yksi veistos portaiden muodossa tarvitaan. Riihessä oli jonoa ja tungosta,  kun kävimme. Kuvatkin ovat sitä luokkaa. Eivät ole niin eduksi kuin, mitä talo oli. Onnittelut omistajaperheelle todella kauniista kodista.

3 kommenttia:

  1. Riihi on kyllä upea! Vaikka kaikkihan niistä asuntomessujen taloista oli hienoja omalla laillaan mutta toisissa vain oli sitä jotakin.

    VastaaPoista
  2. :) Munkin suosikki on tämä Riihi. Mieshlö ihmetteli niitä altaita, ja sanoin, että ottaa uimapatjan ja kelluu aamusta iltaan :D

    VastaaPoista
  3. Mitä talolle ja teille kuuluu?

    VastaaPoista