tiistai 12. heinäkuuta 2016

Missä mennään?

Terveiset täältä Seinäjoen Y- talolta. Jännitän tuomiota jalkapöydän paranemisesta. Talolla olisi sata työtä, joihin tulisi tarttua. Minulla lähinnä siivoaminen ja kuistin ikkunoiden korjaus. Edellisen postauksen kommenteissa kysyttiin mitä teemme tällä hetkellä. Laitan teille muutaman kuvan eiliseltä illalta.

Sillä aikaa, kun meillä muilla on sirkushuveja ylläolevan kuvan malliin, on Mikko tasoittanut kivijalkaa tulevan listan alta. Viimeaikoina on siis asennettu näitä alarivin listoja, veistetty koristelistaa ylhäälle ja maalattu taloa.Talon päädyt ja länsipuoli ovat kaikki työn alla. Itäpuoli, johon kuisti rakennetaan näyttää vielä aika karulta. Tosin senkin laudoitus on käsittelyssä ja veistetyt korsitelistat tulevat entisen kuistin kohtaan. Jos muistatte,  niin kuisti oli kaksikerroksinen ja nyt teemme siitä yksikerroksisen.


 
Piha kaipaisi auttavaa kättä. Eilen keskityimme enemmän makkaranpaistoon. (Kuvassa Mikon sisko)
Ylläolevassa kuvassa Mikon ja timpurin veistämät listat. Näistä olen erityisen ylpeä. Ne tuovat taloon juuri sitä erityistä fiilistä, kun  asiat tehdään näin pieteetillä. Samoin kuin ikkunoiden  korjaus.  Kaikki, jotka ovat joskus vanhan talon ikkunoita korjanneet, tietävät mistä puhun. Pelkästään yhden pikkuikkunan kittaus ja maalaus vaatii aika monta työvaihetta ennen valmistumistaan. Minulla, kun on tapana uskoa kaikkeen maailmaa suurempaan, niin uskon, että tällainen hartaudella tehty työ myös jättää jälkensä itse taloon. Se on osa sitä paljon puhuttua talon henkeä tai sielua. 


Kuistin ikkunat vaativat vielä aika monta tuntia työtä.


Eiliseen mahtui myös makkaratikkujen veistoa ..
.. naapuritontin tapahtumien ihmettelyä ja jotenkin kummasti pikupojan leikit loppuivat siihen, että housut olivat reilusti koirankakassa. Yöllä sitten pestiin vielä pyykkiä. Naapurissa muuten näytti siltä, että kohta alkaa kerrostalo nousta.

Nuan vaan tuli blogitekstikin kirjoitettua. Kipsi ja kepit jäin Y- talon mäjelle. En tiedä,  kuinka viisasta on heti lähteä kiertämään asuntomessualuetta kipeällä jalalla,  mutta sinne me nyt Mikon kanssa suuntaamme. Raporttia pukkaa myöhemmin. 

2 kommenttia:

  1. Tulkaa perjantaina moikkaamaan mua! Oon messuilla hommissa :)

    VastaaPoista
  2. Pitäkää jossain vaiheessa pihatalkoot. Hyvää messuilua! -M

    VastaaPoista