perjantai 5. toukokuuta 2017

Kaakeliuuni ja kylpyhuoneen lattia

Taidan odottaa kesää yhtä paljon kuin joskus koululaisena. Tämä kesä on ensimmäinen, kun oikeastaan voin tehdä talolla jotain. Aikasemmat vuodet ovat olleet minun osaltani vain ihmettelyä. Kaikkein parasta on se, että nyt talosta alkaa muotoutua juuri se meidän koti. Jos olisin ihan vaan kertarysäyksellä päässyt hankkimaan tavaraa ja sisustamaan, niin lopputulos olisi aivan toinen kuin nyt. Erityisen onnellinen olen lattialaatoista ja kaakeliuunista. 

Kummatkin ovat turkulaisen Antti Paanasen kädenjälkeä. Antti oli kyllä nopea tekijä, mutta käsityönä tehtyjä tuotteita ei vain voi hakea samalla tavalla kaupan hyllyltä. Pitkässä projektissa on se etu, että voi oikeasti tilata juuri sellaista kuin haluaa.

 

Lattialaatoiksi halusin maanläheiset terrakottalaatat. Kuitenkin niin, että käytetään erilaisia savilaatuja, jotta pintaan tulisi elävyyttä. Käsityönä tehdyissä laatoissa on muutenkin epätasaista pintaa ja siinä sen juju piileekin. Ehdotin Antille, että hän tekisi muutaman auringon piiloon laattoihin, mutta hänellä oli parempi idea mehiläisistä. Laatan muotohan on kuin suoraan hunajakennosta. Kuinka kiva idea juuri Aurinkotaloon!

 

Kaakeliuunia olemme etsineet ihan alusta asti eli yli kolme vuotta. Olen saattanut tuskastumisen partaalle muutaman myyjän, kun mikään ei ole kelvannut. Oli paras tilata tämäkin käsityönä Kakluuniverstaalta. Uuni on perinteinen kuppikaakeliuuni eli samalla tekniikalla tehty kuin antiikkiset kaakeliuunit. Värinä on kirsikka. Laatat on lasitettu. Pinta ja väri ovat nämäkin hyvin elävät. Käsityön jälki näkyy.

 

Nämä materiaalivalinnat tekevät Aurinkotalosta juuri meidän näköisen kodin. Tämä näkyvä osuus innostaa kaikkein eniten saattamaan talon loppuun. 

4 kommenttia:

 1. Mahtavan värinen kaakeliuuni!

  VastaaPoista
 2. Näyttää todella hyvältä, uunista tulee upea! Terrakottalaatat on ihania, etsin aikoinaan sellaisia meillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävimme viime kesänä ihailemassa taloanne. On se kyllä melkoinen aarre! Otimme monta vinkkiä.

   Poista